Huidtherapie

Huidtherapie bestaat nog niet zo lang, maar het is een goed georganiseerde beroepsgroep die in opkomst is en aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Een huidtherapeut behandelt de zieke en beschadigde huid. Denk hierbij aan acne, littekens of oedeem (vocht onder de huid).  

De huidtherapeut wordt vakkundig geschoold. Om huidtherapeut te worden moet je de 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie volgen aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool. De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34). Om aan de kwaliteitseisen te blijven voldoen moeten huidtherapeuten zich dan ook registreren in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Hiervoor moeten zij jaarlijks scholing en cursussen volgen. 

Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid. Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. 

Huidtherapiepraktijk Oostveen voldoet aan de eisen van het kwaliteitsregister, onze therapeuten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en volgen jaarlijks scholing en cursussen om zich te blijven kwalificeren. De kwaliteit van onze behandelingen is daarmee actueel en zorgvuldig. 
 "In de praktijk staat de kwaliteit, zorgvuldigheid en een persoonlijke behandeling centraal"